Sık Sorulan Sorular

Bizi Arayın : 0530 415 52 29

Doğalgaz ile ilgili sorular (5)

Tesisat kuruldu.Gaz ne zaman açılır?
Doğalgaz dağıtım firması(Kar-gaz) yetkililerince tesisat ve kombi kurulumunun projeye uygun olduğu onaylandıktan kısa bir süre sonra gaz açılır.
Gaz kaçeğını nasıl anlarım?
incidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus.

Kombi ile ilgili sorular (5)

Kombi çalışmıyor.
Kombi ekranında görünen hata kodunu not ediniz. Kombinizin marka ve modeli ile birlikte bu hata kodunu servise ileterek servisten bilgi alınız.

Kombi ekranında görüntü yok.
Kombinin anakartı veya ekran kartı arızalı olabilir.Kombide kısa devre olabilir.
Petekler ısınmıyor.
Vanaların açık olduğundan emin olun.Açıksa filtre tıkalı olabilir.Petek temizliği gerekir.
Banyoya sıcak su gelmiyor.
-3 yollu vana veya vana motoru arızalı olabilir.
-Eşanjör tıkalı olabilir.
-Kombi anakartı arızalı olabilir.
teknik servis isteyiniz.

Bazı Markaların Hata Kodları (5)

DEMİRDÖKÜM

1. F01 Hata kodu : Aşırı ısınma hatası; gidiş hattı üzerindeki su sıcaklığı aşırı artarsa ortaya çıkan hata kodudur. Değerler normale dönse bile cihaza reset atılması gerekmektedir. Hatanın sık tekrarlanması durumunda teknik servis isteyiniz.

2.F04 Hata Kodu: İyonizasyon Hatası; brülör üzerinde alev oluşmuyorsa (ateşleme bir nedenle başarısız oluyorsa veya alev kesiliyorsa) ortaya çıkan hatadır. Cihaza reset atmak gerekir.

3.F05 Presostat hatası : hava akışını hissetmezse kısacası atık gaz donanımında oluşan hata kodudur.Teknik servis isteyiniz.

4.F10 Tesisat suyu basıncı hatası : Tesisat suyu basıncı (0,8 bar) altına düşmesi durumunda ortaya çıkan bir hatadır. Tesisat basınıcının 1 ila 2 bar arasında kalacak şekilde tamamlanması gerekir. Çok sık tekrarlanması durumunda servis almak gerekebilir.

ARİSTON

1. Kod 101 : Kombide fazla miktarda ısı oluşması arızası bulunmaktadır. Bu şekildeki durumlarda kombi kendisini çevrim harici moduna sokar. Başka bir deyişle kombiden rastgele bir randıman alınamaz. Sorun termostatta arıza ortaya gelmiş olabilmektedir.Teknik servis isteyiniz.

2. Kod 501Cihazın ateşleme yapma ardından çalışması amaçlı alev alması gereklidir. Şayet kombi de 501 arıza kodu ortaya çıkarsa bu kombinin ateşleme yapıp alev almadığı anlamındadır. Kombinin iyonizasyonunda, ateşleme elektrotlarında, gaz gurubunda ya da elektronik kartında sıkıntı olabilmektedir. Servis aracılığıyla görmek gereklidir.

3. Kod 103 - Kod 104 - Kod 106 - Kod 107 :Cihazın su basıncında düşüklük oluştuğunu dile getiren arıza kodlarıdır. Bu kodlardan rastgele bir tanesi ekranda belirdiği vakit cihaza su basılmasının gerektiğini işaret etmektedir. Kombinin su basıncı 1-2 bar arasına gelene dek kombiye su basınız yetersiz basınçta kombiniz çalışamaz. Sonrasında kombi itinalı iş sistemini aynı ritmde devam ettirecektir.

Kod 305: - Kod 306 - Kod 307 : Cihazın elektronik kartının hasar gördüğünü ya da bağlantı kablolarında kısa devre oluştuğunu dile getiren arıza kodudur. Bu kod göstergede oluşursa cihazdan bir randıman alınması alınamaz. Kartın tamiri yada değişimi gerekeceğinden bu amaçla servis çağırarak yardım istemeniz gereklidir.

Kod 607 : Ana kart arızası-Havada meydana gelen sirkülasyon yetersiz.

Kod 677 : Ana kart arızası-Fan arızası varlığını gösterir.

Diğer (5)

Doğalgaza geçtikten sonra ocak ve fırınımı değiştirmeli miyim?
Hayır.Bir aparat değişimi ile cihazlarınızı doğalgaza uyumlu hale getirilirek kullanmaya devam edebilirsiniz.

sorunuz listede yok mu?

Doğalgaz veya kombi arızası ile ilgili probleminiz buradaki listede yoksa lütfen bize yazın.Kısa sürede cevap verilecektir.